רגרסיה בשינה תינוק בן 5.5 חודשים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

26/07/2017 | 12:19 | מאת: מור

שלום, בני בן 5.5 חודשים. עד כה, טפו טפו, לרוב, כשהיה עייף במשך היום הייתי מניחה אותו במיטה והוא היה מסתובב על הצד והולך לישון עם מוצץ. לא היו דפוסי שינה קבועים - לרוב ישן 30-40 דקות ולפעמים ישן שעה וחצי שעתיים... בלילות היה נרדם עם בקבוק, מתעורר פעם אחת לבקבוק ועוד כפעמיים או שלוש למוצץ שבהן היה נרדם די מיד (מזה כחודשיים מתהפך מגב לבטן. ישן היטב על הבטן סה"כ, אך לעתים היה זז כאילו רוצה להתהפך חזרה ולא מצליח ואז הייתי נותנת מוצץ והיה ממשיך לישון על הבטן). בשבוע שעבר סבל ככל הנראה מכאבי שיניים וכחלק מזה גם האכילה והשינה השתבשו לגמרי. זה התבטא בכך שהפסיק להירדם עם הבקבוק (שזה אולי דווקא טוב), התקשה מאוד להירדם לבד במיטה ואף על הידיים התקשה להירדם. בנוסף, התעורר כ-7-8 פעמים בלילה. השבוע נראה שהשיניים כבר פחות מציקות (אני חושבת) אך עדיין קיימים קשיי שינה (וגם לא חזר לאכול לגמרי כהרגלו). ראשית, במשך היום מתקשה להירדם לבד במיטה, כשמניחים אותו הוא צועק ובוכה. לרוב בוכה גם במעבר מהידיים למיטה. בלילות מתעורר כ5 פעמים וגם במקום בקבוק אחד לוקח שניים. מציינת שהעברנו אותו מעריסה למיטה כדי להקל על ההתהפכויות. האם מדובר במשבר זמני? התאוששות מחסכי שינה מהשבוע שעבר? :) איך אני יכולה לעזור לו לישון טוב יותר בלילות?

עושה רושם דיש גם שיפור כך שיכול להיות שאם תמשיכי בדרכך ישתפר לאט מעצמו. אכן היו לו שינויים שיכלו לגרון לרגרסיה. אך עם ההסתגלות דברים יחזרו למסלולם רק סבלנות. זהו גיל עם שינויים רבים. בהצלחה

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות