בת שנה עושה קקי בזמן השכבה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

25/07/2017 | 10:31 | מאת: אמאשלאלה

אני אמא לילדה בת שנה. בימים האחרונים התחלנו ללמד אותה ללכת לישון לבד וניתקנו מכל גורם תלות. חשוב לציין שעד היום היא היתה נרדמת על הידיים ומתעוררת כל שעתיים בערך ואוכלת שלוש פעמים בלילה. בימים האחרונים אורך השינה שלה אכן התארך. היא הולכת לישון בערך ב19:30. מתעוררת פעם אחת בלילה בלבד בערך בסביבות 1 בלילה. ומקיצה בבוקר בסביבות 7. הבעיה היחידה מלבד הבכי שכמובן מלווה את ההשכבה שהיא עלתה על טריק חדש ובכל לילה בסביבות 20:00 היא עושה קקי. מה שכמובן לא היה מעולם לפני כן. מה עושים בכדי שההרגל הזה יחלוף? האם הוא יחלוף? האם זו מניפולמיה? מבחינה פסיכולוגית אולי היא אומרת לנו משהו? אני חוששת שאולי היא עושה צרכים מתוך לחץ וחרדה.... אשמח למענה מקצועי.

יכולות להיות סיבות שונות לתופעת הקקי המלצתי אלייך בלי קשר לסיבות השונות, להחליף את הטיטול, להשתדל אם מתאפשר לא להדליק את האור, להחליף במיטה שלה, לא לדבר איתה בזמן זה, פשוט להחליף בשקט ולתת לה לחזור לישון. לדעתי לאחר תקופה שתתרגל למצב ההרדמה החדש זה יחלוף.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות