בעיית שינה הפוכה. בת שנה וחודשיים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

25/05/2017 | 15:24 | מאת: אליה

שלום, ביתי בת שנה וחודשיים ויש לה בעיית שינה מתסכלת מאוד והפוכה מכל היגיון. היא נרדמת עצמאית בלבד במיטה בלבד (לאו דווקא המיטה שלה).לא בעגלה, לא על הידיים ולא בכיסא בטיחות. הבעיה היא שאנחנו נוסעים וטסים לעיתים קרובות (אנחנו חיים בחו"ל ויש לנו משפחה מרחק מספר שעות נסיעה וגם בארץ) וכשאנחנו צריכים לנסוע אז מתחיל סיוט כי היא אינה מסוגלת להירדם בכיסא בטיחות וכשמגיעה שעת השינה שלה היא מתחילה לצרוח. כנ" ל לגבי טיסות- היא נכנסת להיסטריה כי אינה מסוגלת להירדם על הידיים והטיסות הופכות להתשה קשה וחוסר שינה לשתינו. גם בעגלה אינה מסוגלת להירדם ולכן אין לנו אפשרות לצאת מהבית לעולם בשעות השינה שלה וזה מקשה עלינו מאוד וכובל אותנו למגבלה הזו ועל אף ניסיונות חוזרים ואורח חיים כזה מרגע לידתה, היא אינה מתרגלת. יש משהו שניתן לעשות?

אכן חינוך טוב לישון במיטה אבל מבינה את הקושי הספציפי שלכם. האם יש איתה במיטה משהו שעוזר לה לישון? חיתול, בובה, כרית, סדין אהוב, מנורת לילה, האם ניסיתם להשכיב בעגלה עם הנ"ל ולבדוק אם עוזר לה לשינה, האם במיטה יש שקט וחושך ובחוץ או באוטו רועש לה מידי? האם ניסיתם להסביר לה? בגילה כבר מבינה וניתן להסביר, וכשתגדל עוד קצת יהיה עוד יותר קל. המלצה אחרונה להתיעץ עם רופא הילדים שלה אם יש לו המלצות נוספות

26/05/2017 | 16:03 | מאת: אליה

תודה רבה על התשובה. אכן תולה תקוות בכך שיהיה יותר קל. היא ישנה עם בובת ארנב שנראה שהיא קשורה אליה כי היא בדכ משחקת איתה במיטה עד שנרדמת. זה לא עובד כשהיא לא במיטה...אני משוכנעת שזה אכן נובע מהבעיות שציינת- עודף גירויים, אור ושבירת שגרה. היא ילדה מאוד מגורה מאז לידתה הייתה כזו. כל רעש קטן וכל תזוזה מושכת את תשומת ליבה... תודה שוב

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות