יקיצה מוקדמת של בן שנתיים וחודשיים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

06/04/2017 | 08:44 | מאת: ענת

היי, יש לי בן בן שנתיים וחודשיים אשר מתמיד לקום בשעה חמש בבוקר. הולך לישון ונרדם לבד בשעה 19:30-20:00 כל ערב,ההשכבה לרוב לא בעיתית והוא נרדם בכוחות עצמו. ישן שינה רצופה לרוב. היו תקופות קצרות שקם בשש בבוקר אבל תמיד חזרנו לקום בשעה חמש. אנחנו משאירים אותו במיטה ולא נותנים לו לקום עד שש תוך כדי נסיונות של הרדמה שלא מצליחים, לרוב בין חמש לשש הוא בוכה /מנסה להרדם קם שוב וחוזר חלילה.. ניסינו בערך הכל.. מהזזת שנת השינה שלו קדימה ואחורה.. לאחרונה קנינו שעון עם שפן שמראה מתי לילה ומתי יום והסברנו שעד שהשפן לא קם עדיין לילה והוא צריך לחזור לישון.. התוצאה שהוא קורא לנו אנחנו מסבירים שהשפן ישן ועדיין לילה והוא מקבל זאת אבל מסרב לחזור לישון.. הוא בוהב בשעון עד שהמצב משתנה לבוקר ואז צועק "ער".. (השעון מכוון לשעה 6 בבוקר) אשמח לעצות איך להצליח להרדים אותו חזרה ביקיצה המוקדמת הזאת.

בעיקרון השימוש במנורת לילה עם טיימר זה מצויין. אך זמן ההמתנה שיש לו משעה 5 עד 6 ארוך מידי. נסי לכוון את השעון לרבע שעה אחרי שמתעורר. וראי אם לאחר מס' לילות מתעורר טיפה יותר מאוחר. כל 3 ימים העבירי את הטיימר עוד 10 דק' קדימה עד שתגיעו לשעה שאתם מעוניינים בה. כמו כן נסי לעקוב ולראות אם אין לכם פספוסים של חלון שינה במהלך היום או לקראת השינה בערב. אמרת שניסיתם לזוז מעט, נסי לשים לב לסימני עייפות שלו ולהתאים עצמך למצבו. בגילו את יכולה גם להסביר לו כל דבר וזה מאוד עוזר. בהצלחה וחג שמח

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות