התעוררות בבכי בלילות

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

05/04/2017 | 11:58 | מאת: אוסנת

שלום רב, יש לי תינוקי מתוקי בן שנה וחודש. עד היום, כשרצה לישון, הייתי שמה אותו במיטה לידי עם מוצץ, הוא היה שם את הראש ונרדם. מזה 3 שבועות הוא לא מוכן שאני ישים אותו במיטה שלו גם אם הוא "סחוט מעייפות", או שהוא רוצה ידיים או שאני שמה אותו בעגלה לידי (בלי נידנודים) והוא מסתכל עלי ונרדם. העיניין הוא שהוא התחיל להתעורר הרבה בלילות (בין 3-5 פעמים)- וזה מלווה בצרחות ובכי. לא מוכן להיות במיטה שלו. רוצה רק ידיים או עגלה, אחרת לא נרדם. לפני כחודש, כשהיה מתעורר בלילות, הייתי מביאה לו מוצץ והוא היה נרדם בלי בעייה. יש לציין שהוא סובל מדלקות אוזניים מרובות- ואנחנו מטופלים אצל א.א.ג. אני יודעת שאין לו דלקת אוזניים עכשיו בוודאות, אבל עדיין בוכה בלי סוף ולא מוכן שאני ישים אותו במיטה שלו באמצע הלילה. במשך היום הוא חיוני, עירני, פעיל ומקסים!!! איך אפשר להיפטר מהתלות בעגלה במשך הלילה? זה מקשה עלי מאוד.... ניסיתי לשים אותו במיטה שלו, אבל הבכי הכואב הזה שלו לא נותן לי להשאיר אותו ככה.. כואב לי לראות אותו בוכה בצורה כזאת. אשמח לתשובה...

מאחר וסובל מדלקות אזניים יכול להיות שיש לו זיכרון של כאב . אפשר באופן חד פעמי לתת תרופתי שיכוך כאב שאת משתמשת בד"כ בנוסף מה שאת עושה את צריכה להמשיך באופן עקבי למשך 3 לילות ז"א לא לשים אותו בעגלה ע"מ להרגיעו בשום מצב. בלילה הראשון יבכה שעה בשני חצי ובשלישי דקות ספורות. לרוב 3 לילות ורואים את השינוי אבל חייבים עקביות ועמידה ללא ויתור. בנוסף את יכולה ללכת איתו לחנות שיביא בובה ויוכל לישון איתה והיא תשמור עליו ותהיה איתו במקומך. זה יכול לנסות בו ביטחון ולתת לו את היכולת לישון טוב יותר. בהצלחה וחג שמח

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות