הרדמות על הידיים, גיל חצי שנה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

25/03/2017 | 09:22 | מאת: אביטל

בני בן חצי שנה, נרדם אך ורק על הידיים, לאורך היום ולקראת שנת לילה. אשמח לקבל הדרכה לגבי גמילה מהרדמות על הידיים לאורך שעות היום. בלילה אני רוצה להמשיך להרדימו על הידיים, כחלק מטקס שינה. המון תודה

25/03/2017 | 19:14 | מאת: שירני

אי אפשר לגמול מידיים, כי זאת לא התמכרות. זה צורך של התינוק בקרבה, מגע ותנועה. תמיד אפשר לנסות להרגיע ולהרדים בדרכים אחרות - כל עוד התינוק נכנס לשינה כשהוא רגוע. שינה שמגיעה עם בכי ולחץ של התינוק - היא לא שינה איכותית, והופכת להיות יותר הישרדוית מאשר התפתחותית.

ניתן לגמול מהרדמה על הידיים כמו מכל דבר אחר אם זה רצונך. המלצתי היא לבחור אחת מהשנות במהלך היום ולהתמקד בה, בשינה זו שהחלטת לשנות בצעי את רוטינת טקס השינה הקצר שהוא מורגל בו ואז הניחי במיטה, הישארי לידו לטפי אותו, השמיעי ששששששש וכו'. השתדלי לקלוע לחלון השינה שלו ואז הרדמה מאוד פשוטה וקלה בד"כ. לאחר שהצלחת לגמול אותו באותה שינה מהירדמות בידיים את יכולה לעבור לשנת יום נוספת ולגמול גם אותה. מאחר ואת מעוניינת להמשיך להרדים בלילה על הידיים לאחר שגמלת בהדרגה משנות היום אין צורך בשינוי נוסף, אם בעתיד תרצי גם לגמול מהלילה הדרך זהה. בהצלחה.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות