תינוקת שקמה כל הזמן בלילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

20/02/2017 | 10:43 | מאת: מיטל

שלום, בתי בת שנה וחצי מלידתה יונקת ללא תחליפים וכמובן שעם הזמן החלה לאכול אוכל רגיל בנוסף להנקה . היא ילדה שלישית ויש לי שני ילדים גדולים בני 10 ו –7 שגם הם ינקו זמן ממושך כמוה. הבעיה היא שהיא תלותית בי מאוד כלומר בבוקר היא הולכת לגן ללא בכי (היא אוהבת מאוד כבר מגיל שנה ) אך מרגע חזרתה מהגן היא לא רוצה אך אחד חוץ ממני , גם לא את אבא שלה. אם אני קופצת לסבתא אז היא לא רוצה שירימו אותה אלא רק מחפשת אותי , גם אם הלכתי לשירותים היא לא רואה אותי שניה וישר מחפשת היכן אני . כך הדבר גם בבית וזה מאוד קשה לי שכל הזמן היא דבוקה אלי . אבל הכי קשה זה בלילה , כי למרות שהיא יונקת וילדים שיונקים לא תמיד ישנים רצוף אני מרגישה שהיא מתעוררת ממש הרבה פעמים, זה יכול להגיע ל-7, 8 קימות במשך 11 שעות ולא תמיד כדי לינוק, אלא אני מרגישה שהיא מחפשת אותי ורוצה את מגעי שאהיה אתה. אני ממש מותשת נפשית ופיזית , לא ישנה רצוף מלידתה וזה ממש קשה..אני חסרת אונים. ניסיתי לתת לה לבכות אך אני לא מצליחה לעמוד בזה כי היא לא מפסיקה לצרוח , אציין שכל קימה שלה היא נעמדת במיטה , עם הילדים הגדולים לא היה לי ככה בכלל. אני ממש לא יודעת איך לעזור לה ולעצמי...אודה לכל עזרה והנחיה ...

שלום מיטל. דבר ראשון והכי חשוב בגילה זה להסביר ולהכין מראש לשינויים. תכיני בזמן טקס השינה עם ביתך חולצה שלבשת במהלך היום (עם הריח שלך) שתוכל לישון ולחבק במהלך הלילה. לקנות לה בובה גדולה או דובי שתתחבר אליו (אם עדיין אין לה כמובן) ש"ישמור" עליה בלילה. לבנות זמן אימא מיוחד וזמן אבא מיוחד. לפחות אחת לשבוע ולפחות לשעה שיהיה לכל אחד מכם זמן פרטי איתה כך גם היא תדע שמקבלת ממך את תשומת הלב לה הורגלה ממך ותדע שיש לה זמן אמא מיוחד לא לצורך הנקה אלה לבונדינג ללא הנקה. ולאבא זמן אישי שתוכל ללמוד להתחבר גם אליו ולהיקשר יותר וכך אולי תסכים לשחרר את האחיזה בך, זאת ניתן לעשות גם עם זמן סבתא וכו'. כמובן שאם את ממשיכה להניק תסבירי לה שיש זמן של הנקה וזמן של לא. למשל שאת מניקה אותה רק בבוקר לפני הגן או אחרי הגן, ובערב לפני השינה וזהו. או למשל שאת מניקה אותה רק בבית. כל מה שתחליטי שנכון לך ושוב הכי חשוב להסביר לה. בהצלחה.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות