תינוקת בת 4 שבועות לא נרדמת

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

07/02/2017 | 04:04 | מאת: שרית

ביתי בת 4 שבועות , בשבוע האחרון אני לא מצליחה להרדים אותה לפני השעה 2-3 בלילה. מהשעה 10 וחצי אני מתחילה בטקס השינה- אמבטיה, הנקה ותוספת תמ"ל- אם נראית לי רעבה עדיין ,ומאז לא מצליחה להרדים אותה לשנת לילה רצופה עד 2-3 בלילה (היו מקרים גם עד 4..) כמובן שעד שהיא נרדמת היא מספיקה כבר לקבל סיבוב נוסף של אוכל כי כבר עברו שוב 3 שעות.... לפי מה שנראה היא לא סובלת מכאב בטן או כאב כלשהו.. מה עושים?? איך גורמים לה להרדם. מיואשתתת תודה מראש

יש טבלאות של שנת תינוקות שאת יכולה להעזר בהן. תינוקת בת חודש עדיין צריכה לאכול כל 3 שעות ובין לבין בד"כ ישנים עם מעט זמן עירות שמתארך עם הגיל. יכול להיות שאת מפספסת חלונות שינה לאורך כל היום ולכן השינה בלילה פחות טובה. נסי להכנס לסדר יום קבוע גם במהלך היום את יכולה להיעזר בטבלת חלונות השינה כדי להתאים עצמך לפי גיל כל פעם כמובן גם בהתאם לתינוקת. את יכולה לנסות עיטוף, מאוד עוזר לתינוקות לישון טוב יותר. ולנסות לשנות את שעת טקס השינה. יותר יכול לעזור אם טקס השינה יהיה סביב 18:00-20:00 בערב בהתאם לשעה שצריכה לישון והשעות המאוחרות יותר בלילה הן לאכילה הנקה/בק' תמ"ל וחזרה לישון. אפשר גם אם לא נתנה צואה בשעות הלילה לוותר על החלפת הטיטול וכך להשאיר אותה בתוך מצב רדום חלקית. כמו כן בשעות אלה מומלץ לא לצאת מהחדר בו היא ישנה ולא להדליק אור. להשאר במוד של לילה,רוגע,חושך,שקט וכו'. בהצלחה ומזל טוב.

14/02/2017 | 03:04 | מאת: שרית

ראשית תודה על המענה! ניסיתי את הנ"ל במשך שבוע , אבל אף פעם לא הצלחתי להרדים אותה לפני 12 בלילה, אחרי שעות שהייתי סביב ההרדמות שלה! יש לילות טובים יותר ויש שפחות.. מה עוד ניתן לעשות כדי להתחיל את שנת הלילה שלה מוקדם יותר??

אולי קש לה להירדם עקב מזג האוויר, דהיינו אולי קר או חם לה מדי. נסי לבדוק את טמפרטורת החדר שלה. תוודאי שהיא לבושה בבגדים שעשויים מ-100٪ כותנה. אם את משתמשת החימום לחדר תוודאי שאת מוסיפים לחות. בהצלחה

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות