שינה אצל תינוק בן חצי שנה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

05/02/2017 | 13:20 | מאת: עדי

היי, בני בן חצי שנה היום. מהיום שנולד אני מרדימה במיטה ונכון להיום וכבר למשך תקופה ארוכה הוא יודע להירדם לבד. אני מניחה אותו במיטה עם מוצץ בפה שהוא ער לחלוטין, אומרת לו לילה טוב, יוצאת מהחדר והוא נרדם ללא בכי. כך בשעות כל היום (הוא מצליח לעבור בין מחזורי שינה-ישן לעיתים בין שעתיים חשלוש שעות). משום מה, בשנת לילה בלבד, בין 3-4 פעמים, יש לו מעין יקיצה, הוא מתחיל לבכות, אני נאלצת להחזיר לו את המוצץ מהחשש שיעיר את אחיו הגדולים והוא נרדם. יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת שלא יהיו לו את היקיצות הללו? לא ברור מדוע הן קיימות שכן הוא יודע להירדם לבד וישן ביום ובלילה באותם התנאים. תודה,עדי.

בגיל חצי שנה יכולה להתחיל ללמד אותו לקחת מוצץ לבד. להגיש את המוצץ ליד ושהוא יכניס לפה לבד. היקיצות מתרחשות אצל כולנו, גם מבוגרים זה הזמן שהמוח שלנו בודק שהכל תקין, שאנחנו באותו מקום בו היינו כשנרדמנו ושכל הפרמטרים שנכחו בזמן שנרדמנו עדיין נוכחים. בנך זקוק למוצץ ולכן כשמתעורר צריך את המוצץ כדי לחזור ולהירדם. כשידע לקחת מוצץ לבד מומלץ לדאוג למוצצים נוספים במיטה במיקומים ידועים וקבועים מראש כך שתמיד ידע להגיע למוצץ בעצמו.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות