שינה בלילה לילד בן שנה וחודש

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

17/01/2017 | 05:43 | מאת: שי

הילד שלי בן שנה וחודש הוא קם 3 פעמים בלילה לערך הולך לישון כאשא לפני השינה אנחנו מקלחים אותו מאכילים אותו בקבוק עיסוי לאחר מקלחת ואז הוא ישן , ב11 בלילה למוצץ , ב1 בלילה לבקבוק וב4 וחצי בבוקר ומאז לא ישן, מיותר לציין שהדבר מכביד עליי ועל אישתי מאוד , הדבר הוא קבוע מאז שנולד, הוא ישן בסלון בלול עם מזרון נוח עטוף בשמיכה נעימה חמים ונעים . הדבר מקשה עלינו מאוד לתפקד כך לאורך כל כך הרבה זמן. מה הסיבה וכיצד אפשר לפתור את הבעיה הזו???

שלום שי. מבחינת טקס השינה נשמע מצוין, לא ציינת כמה שעות ישן סה"כ, יש מצב שלא ישן לכם שנת צהריים ועקב עייפות מצטברת הוא נכנס למצב של היפר ולכן ישן עם התעוררויות ומתעורר מוקדם בבוקר. נסה לבדוק מה קורה במהלך היום, נסו להקדים את שנת הלילה, בגיל שנה אמור להיות מסוגל לקחת מוצץ לבד לכן דאגו שיהיו מספר מוצצים ספייר במיטה שלו בפינות מנוגדות וקבועות. בגיל שנה עדיין יכול להיות שמתעורר פעם אחת לבקבוק וזה עוד בסדר (1:00) לגבי ההתעוררות בבוקר נסו מנורת לילה עם טיימר כדי לדחות את היקיצה המוקדמת. זה אומר מנורה שמחוברת לטיימר וכל 3 ימים את יכולים לדחות את הדלקתה בכ-10 דקות עד הגעתכם לשעה הרצויה, אתם מתחילים מכ-10 דק' אחרי היקיצה הראשונה של תינוקכם (נאמר אם מתעורר ב- 4:30 כוונו את הטיימר ל-4:40 וכאשר מתעורר להסביר לו שהאור עדיין ישן וגם הוא צריך לישון וכאשר האור יידלק אפשר לומר בוקר טוב) במקרים רבים לאחר ההתרגלות יכול להתעורר ופשוט להישאר שקט במיטה עד שהאור נדלק

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות