תינוק בן 3.5 חודשים בועט מתוך שינה ומתעורר

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

05/10/2016 | 09:32 | מאת: קטי

שלום רב, בני בן 3.5 חודשים כל הזמן כאילו רץ עם הרגליים גם כשאנחנו מרדימים אותו וגם מתוך שינה, גם בעגלה כשהוא משחק ובעצם כל הזמן שהוא לא על הידיים. כבר מהלידה הוא ישן בתוך מעטפה או שרוול כזה שלא מגביל לתזוזה אבל לא איפשר לו להוציא ידיים ולהפחיד את עצמו ולתעורר. עכשיו החמוד כבר שולט היטב בידיים ומוציא אותם דרך הצווארון וכל זאת כדי להוציא את המוצץ ולהתעורר. בשנות היום הוא ישן על הבטן ויותר רגוע- מה שאומר שאני כל הזמן איתו ולא ישנה כלל. יש לו כרגע כ 4 שינות יום כשעה וחצי כל אחת. בלילה הוא התחיל להתעורר כל 30 דקות, אני מחזירה לו את המוצץ מלטפת לאורך כל הגוף כמה פעמים ובסוף הליטוף משאירה את הידיים על הרגליים. בדרך כלל זה עוזר ויש לי עוד חצי שעה של שינה מקסימום עד הבעיטה הבאה שהוא מתעורר ממנה או עד הגז הבא... ודרך אגב האם זה בסדר שהוא מתעורר לפני הוצאת גזים וצועק ומתעורר בלילה בגלל גזים עד עכשיו 3.5 חודשים? חשוב לציין שאנחנו משכיבים אותו במיטה שלו (בחדר הורים), כשהוא ער, אחרי טקס שינה של עיסוי עדין, רחצה, אכילה )נוטרילון) ואחרי 15-30 עכשיו אנחנו משכיבים אותו לישון ב 8-8:30 זה עבד לנו יפה שבועיים, ועכשיו כבר כמה ימים יש רגרסיה בשינה שלו. כמו כן חשוב לדעת שכבר מגיל חודשיים וחצי הוא הוא ישן לילה שלם כלומר בלי האכלות (בדרך כלל) מ 12 בלילה כשהוא התעורר פעם- פעמיים בלילה החזרתי לו את המוצץ והוא חזר לישון, ואם היה רעב היה לוקח את המוצץ ברעבתנות כזו ויורק ואז הבנתי שהוא רעב (קרה ממש 4-5 פעמים שביקש אוכל) וקם בתווך שבין 5:30-6:30 בבוקר. גם היום זו השעה יקיצה שלו הצילו אני כבר קמה ימים בלי שינה... וממש לא יודעת מה נכון לעשות

עניין הגזים צפוי לחלוף בשבועיים הקרובים. סביב גיל 4 חודשים. עלי לציין שעושה רושם שאת עושה עבודה מצויינת עם סדר יום וטקס שינה. האם כבר החל להתהפך מהגב לבטן או להפך? במהלך היום

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות