עפעף נפוח אדום ויבש, תינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

04/03/2015 | 19:44 | מאת: מלי

שלום היום בבוקר הבן שלי (בן שנה) קם עם עפעף ימיני אדום ונפוח (ללא הפרשות/ריבוי דמעות). אני מניחה שזה גם צורב וכואב כי רוב היום הוא לא היה שקט. אני כותבת בתקווה שתהיה לי תשובה מהירה טרם הגעה לרופא שיבדוק אותו. חשוב לציין שאני סובלת מאלרגיה עונתית ובתקופה הזו העיניים שלי נהיות אדומות כואבות ודומעות מאוד, יש לי גם נפיחות קלה בעפעפיים. המקרה של בני אינו דומה (אך האם מדובר בצורה אחרת של אלרגיה בעיניים?). חשוב גם לציין שהלחמית של בני אינה אדומה כלל ועיניו אינן דומעות מעבר למקובל. כמובן שנמנעתי מלגעת בהן ולגרום לגירוי שיכול לעורר תגובות קשות. מהם הגורמים לנפיחות ואדום בעפעפיים? חשוב לי לדעת בלי קשר להתייעצות עם רופא שמחר אעשה בכל מקרה. תודה וחג שמח מלי

09/03/2015 | 18:34 | מאת: ד"ר קלאודיה יהלום

שלום מלי, אני מאמינה שכבר ביקרתם אצל רופא.... אחת האפשרויות היא שלבנך יש שעורה בעפעף תופעה ידוע בגיל הזה, אופציה שנייה עקיצה כל שהי שגרמה לתגובה אלרגית או זיהומית באזור, מעקב עיניים דרושה בהחלט .

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים