חסימת עין כפתרון לcross fixation

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

03/03/2024 | 10:59 | מאת: אלעד

תינוק מאובחן עם cross fixation האם חסימת עין עם רטיה+חצי עין נוספת מספר דקות כל יום יכולים לסייע בשימוש בשריר המוחלש בצד החיצוני? האם יש חיסרון כלשהו?

לא הבנתי מה הכוונה ב״חסימת עין עם רטיה+חצי עין נוספת״.

03/03/2024 | 21:12 | מאת: אלעד

להבנתי הבעיה כאשר רוצים לראות לצד ימין במקום להזיז את עין ימין לכיוון משתמשים בעין שמאל לראות בהצלבה(העין השמאלית תתקרב לאף) אם אני סוגר את עין שמאל עם רטיה ועין ימין סגורה בחלק שצמוד לעין התינוק יהיה חייב להזיז את העין הימנית(הבעייתיות) החוצה בשביל לראות. מטרת כיסוי חצי מהעין היא למנוע סיבוב הראש כתחליף להזזת העין החוצה

אין צורך לסגור ״חצי״ מהעין השניה. ברגע שתסגור עין אחת העין השניה תהיה במרכז ותזוז לכל הכיוונים (בהנחה שמדובר בפזילה מולדת ולא בבעיה נוירולוגית או מכנית שמונעת מהעין לזוז בצורה תקינה).

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים