שאלה על מרשם למשקפיים

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

29/12/2023 | 16:53 | מאת: אילנית

היי, הבת שלי - ילדה בבית ספר יסודי, קיבלה מרשם ראשון למשקפיים לעין שמאל שרשום כך (כותבת במילים כדי שסדר המספרים יהיה ברור ולא יתהפך): מינוס אפס נקודה עשרים וחמש פלוס אחד נקודה חמישים כפול מאה. היה ספק האם מדובר בעין עצלה או לא, ולכן הלכנו לרופא אחר לחוות דעת נוספת. הרופא אישר שהמרשם נכון ויש צורך במשקפיים, אך כתב את המרשם כך: פלוס אפס נקודה עשרים וחמש מינוס אחד נקודה חמישים כפול מאה שמונים. האם מדובר בדרכי כתיבה שונות לאותו מרשם או שכל אחד מהרופאים המליץ על מספר אחר במשקפיים? תודה מראש

אכן מדובר בסגנון כתיבה שונה של מרשם למשקפיים (רופא א׳ רשם צילינדר בסימן פלוס ורופא ב׳ רשם צילינדר בסימן מינוס). עם זאת המרשם אינם שווים....הם דומים....אך לא שווים.

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים