משהו לא מסתדר לי עם חדות הראיה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

19/07/2023 | 12:09 | מאת: Yoni

שלום אני בן 19 סובל מניסטגמוס מולד , קוצר ראייה , פזילה בעין שמאל ועין עצלה . לאחרונה הייתי אצל רופאת עיניים מומחית לפזילה והיא עשתה לי בדיקת חדות ראיה והתוצאות היו כאלו: ימין: CC 6/24PT שמאל: CC 6/9PT מבחינת בדיקת רשתית וכל זה יצא תקין . גם בדיקת פזילה וקוברגנציה יצאו תקינות ואובחנה פזילה קלה בעין שמאל (מצב שכנראה יתוקן עם פריזמות לחלוטין) למרות הבדיקה אני עדיין מרגיש שבחוץ חדות הראיה שלי לא כמו שהייתה בבדיקה ואני לא ממש מצליח לקרוא שלטים מרחוק וזה נורא מוזר לי … מה זה יכול להיות ?

נראה שעין שמאל זו העין החזקה שלך וכל שינוי קל בה ישפיע דרמטית על הראיה שלך. קשה לענות בלי לבדוק אותך. זה יכול להיות הרבה דברים. אולי זה קשור למרשם לא מדויק למשקפיים, אולי צריך לבדוק שדה ראיה או צילום רשתית (OCT).

24/07/2023 | 21:00 | מאת: Yoni

עלה לי הצילינדר בעין הזו מ -3.00 ל -3.50 יכול להיות שזו הסיבה ? זה עד כדי כך משפיע ?

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים