שינוי בצילינדר בילדים

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

19/06/2023 | 06:49 | מאת: דנה

שלום, בתי בת 7 עברה בדיקת עיניים, תקינה. בגייל 2 ו5 בבדיקה היה צילינדר 0.5 רק בעין שמאל עם ציר 90. בגיל 7 עכשיו בעין שמאל הצילינדר גדל ל- 1 עם ציר 45, ובעין ימין נוצר צילינדר 0.75 עם ציר 140. האם זה יכול להיות שאחרי שהיה קבוע במשך 5 שנים, במהלך השנתיים האחרונות חל שינוי כזה? האם יש סיבה לדאגה? תודה

בהנחה שכל שאר הבדיקה תקינה ושהיא רואה טוב בשתי העיניים נראה שאפשר לעקב. בכל מקרה קשה לענות על שאלה כזו ללא בדיקה.

10/07/2023 | 06:44 | מאת: דנה

בדיקת העיניים של הרופאה עם הרחבת אישונים תקינה. לפי בדיקת הרופאה היא רואה 6/9, הרופאה לא המליצה בתחילה על משקפיים אך בגלל שבתי רואה מהלוח לפעמים קצת מטושטש אותיות דומות, רשמה לה משקפיים לראיה מהלוח ולמסכים. זו כל האינפורמציה, אז אני חוזרת לשאלתי הקודמת, האם השינוי בצילינדר מדאיג?

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים