שאלה לגבי אורות מהבהבים מצעצוע בסמוך לעיניים

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

02/04/2023 | 00:46 | מאת: לי

שלום. בני בן 7 קיבל במסיבה היום שרשרת פלסטיק שכשלוחצים על כפתור מהבהבים בתוכה אורות בכחול, אדום וירוק. כשלא ראינו, בבית, פתח את הפלסטיק, הוציא את המנגנון הקטן עם האורות ולחץ עליו כשהוא מתחת לשמיכה והאורות מהבהבים סמוך מאוד לעיניו. היה כך מספר דקות עד שראיתי ולקחתי לו את זה. מאוד נלחצתי. יודעת שאור לייזר יכול לפגוע בעין בחשיפה כזאת. גם אם קצרה. קצת נבוכה מהשאלה, ובכל זאת, אין לי מושג איזה סוג אור זה, ורוצה לשאול האם זה מסוכן ועלול לפגוע בעיניים. המנגנון עצמו הוא בגודל מטבע עליו נורות קטנטנות שמהבהבים כאמור בצבעים שונים. תודה.

הי. לפי התיאור שלך של הצעצוע לא מדובר בלייזר (קשה לי גם להאמין שהיו מחלקים צעצוע לייזר לילדים). לאור זאת הסיכוי לפגיעה בעין הוא קרוב לאפס. על כל מקרה ממליץ לך להיבדק ע״י רופא עיניים כדי לשלול זאת סופית. הביאי את הצעצוע איתך לבדיקה.

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים