ניסטגמוס של ביתי מיקה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

20/01/2023 | 21:58 | מאת: יונתן צם

היי,לביתי מיקה יש כמה לקויות ראיה שאחת מהן היא ניסטגמוס דו צדדי. שמתי לב שכאשר היא עייפה הריצוד מתגבר ונעשה בתדירות ובמהירות יותר גבוהה וכאשר היא לא עייפה הריצוד קורה בתדירות יותר נמוכה ובמהירות יותר איטית. האם יש משהו ששולט על כך והאם אפשר אם כך למנוע מהריצוד לקרות בכלל?

את מתארת תופעה ידועה של חלק מסוגי הניסטגמוס (התגברות בעייפות). לפעמים ניסטגמוס נחלש גם בעת הסתכלות על אובייקט קרוב (כמו בקריאה) או בתנוחת ראש מסוימת. לא ניתן להעלימו לחלוטין אך יש ניתוחי עיניים מסוימים שיכולים להחלישו אם כי לא באופן דרמטי לרב.

25/01/2023 | 23:08 | מאת: תודה

היי, ראשית תודה. מה בדיוק גורם לניסטגמוס לקרות? מה הסיבה לכך?

יש מספר מחלות עיניים ומחלות נוירולוגיות שיכולות לגרום לנסטגמוס. עם זאת, בהרבה מקרים אנחנו לא יודעים לזהות את הגורם הספציפי. כן נהוג לבצע בירור ראשוני שכולל בדיקה קלינית וצילומים מסוימים של העין ו/או המח (אלא אם מדובר במצב משפחתי ברור וידוע). גם יש היום בדיקות גנטיות שניתן לבצע אך לא בהכרח יש להן אפליקציה יישומית / טיפולית.

27/01/2023 | 22:00 | מאת: ניסטגמוס של ביתי מיקה

תודה. לביתי יש גם קולובומה של העצב בשתי העיניים. שמעתי שיש דיקור סיני לטיפול בניסטגמוס. במידה ואתה מכיר זאת, האם אתה חושב שניתן לטפל בזה או האם כל עוד שיש את הקולובומה האם בכלל אפשר לפתור / להקל על הניסטגמוס?

המשמעות של המילה ״קולובומה״ היא חסר רקמה ( defect). דיקור סיני, או כל טיפול אחר, לא ישנה את האנטומיה של העין לצערינו. אני לא מודע למחקרים רציניים שהראו שדיקור סיני עוזר במקרה כמו של ביתך. עם זאת, גם לרפואה הקונבנציונלית אין פתרון טוב למצב זה כך שלנסות משהו חדש זה רעיון לא רע, כל עוד לא נגרם נזק רפואי או כלכלי גדול.

29/01/2023 | 21:02 | מאת: RE: ניסטגמוס של ביתי מיקה

בסדר גמור. המון תודה שפינית מזמנך וענית על כל שאלותיי :) בהצלחה לך בהמשך דרכך

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים