חוות דעת אמא לבת ארבע

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

21/09/2022 | 22:24 | מאת: אמא

שלום אני אמא לבת ארבע אמא קצת דאגנית בצורה מיותרת אתמול הייתי מלמדת אותה על מספרים ושמתי את הדף על המקרר הגודל של המספרים לא היה גדול ולא קטן בינוני היא ישבה במרחק של שני צעדים או שלוש צעדים על הכיסא רחוק מהדף שתלוי על המקרר אני במקום שלה ראיתי את המספרים טוב מאוד וכאשר אני הייתי מלמדת אותה היא ידעה כמה מספרים וחלקן אמרה שהיא לא רואה טוב ושאקרב הדף לה אני נכנסתי ללחץ יש לציין בשנה הזו עברנו ארבע פעמים בדיקות עיניים שתי בדיקות עם הרחבת אישונים שהאחרונה הייתה לפני חודשיים חודש וחצי וגם הראה לה תמונות בשקופית ידעה הכול ובדיקה עם הרחבה ושתי בדיקות רגילות והכל תקין האם ראיית מבוגר שונה מראיית ילד בגיל הזה חוץ מהאירוע הזה לא מרגישה שום דבר

נשמע שהילדה עברה בדיקות עיניים חוזרות מקיפות. הייתי מנסה לברר עם הילדה מה הכוונה ״לא רואה״. אולי היא רואה ולא בטוחה מה זה? אם התופעה חוזרת על עצמה אז אולי כדאי להרחיב בבירור עם בדיקות נוספות, אם כי חלק מהבדיקות לא יהיה ניתן לבצע מפאת גילה

24/09/2022 | 22:09 | מאת: אמא

כן הכוונה שלא ברור מה היא רואה אבל רוצה שאתקרב קצת אבל ניסתי בפעם שניה לכתוב מספרים ולעשות את זה כתחרות היא ואחותה והיא ענתה על הכול הרגשתי שביאנאומרת לי להתקרב כדי לוודא מה המספר מה דעתך האם יש מקום לדאגה

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים