התינוק בן 3 ימים, צבע עין אחת חומה ועין שנייה בצבע ירוק.

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

12/06/2021 | 00:12 | מאת: סימי

שלום רב, נכדי נולד לפני 3 ימים. היום שמנו לב שעין אחת בצבע ירוק ועין שנייה בצבע חום. האם זה מעיד על בעיה? האם זה אמור להשתנות? האם ניתן לעשות משהו? חשוב לי לציין שהתינוק קיבל טיפות עיניים בבית חולים שבו נולד כי הייתה לו הפרשה מהעיניים. היום אין לו הפרשות אז גם לא נתנו לו טיפות עיניים. בתודה מראש סימה בן דוד

סימה שלום, מצב כזה קרוי ״הטרוכרומיה״ שזה למעשה הבדל בצבע בין העיניים. הוא צריך להיבדק ע״י רופא עיניים ילדים כדי לשלול מספר מחלות שיכולות לגרום לזה (למשל תסמות הורנר, תסמונת וולנברג ועוד אחרים) אבל לרב מדובר במצב שפיר. אין קשר לטיפות שהוא קיבל.

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים