כילזיון אצל ילדה בת 3

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

07/02/2021 | 13:10 | מאת: אלנה

שלום רב, לבתי הופיע כלזיון לפני כחודש וחצי. כרגע לא פעיל ולא מגורה וגם ניכר שלא מפריע להתנהלות היומיומית. לא התחלנו שום טיפול נכון לשלב זה. רציתי לשאול, האם יש תועלת במתן טיפות שמכילות סטרואידים ואנטיביוטיקה בשלב זה, האם יש טיפול אחר שניתן לתת בשלב זה מלבד קומפרסים? האם ייתכן שייספג מעצמו או שתידרש התערבות כירורגית? תודה רבה מראש

הי. כלזיון לרב אינו מזוהם אלא רק הצטברות של חומר שומני. הטיפול הכי יעיל הוא ע״י קומפרסים עם צמר גפן ספוג במים חמים פעמיים-שלוש ביום. ברב המקרים זה מספיק. במידה והכלזיון גדול או מפריע לראיה ולא נספג אחרי לפחות 3 חודשים כדאי להסיר בניתוח. במידה ומתמידים בטיפול לרב כאמור אין צורך בניתוח.

09/02/2021 | 11:03 | מאת: אלנה

תודה רבה. אז משחה או טיפות לא נחוצות בשלב זה ולא יתרמו להאצת ההחלמה?

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים