גרד

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

18/10/2020 | 01:52 | מאת: נעמי

שלום דר כינורי. רציתי לשאול 1 - האם גרד בעין בלי אודם נשמע כמו אלרגיה? 2 - מה הסכנה בשפשוף? 3 - במקרים של גרד עדיף טיפות אנטי היסטמיניות כמו אופטילסט או פרוטופיק? מה יותר בטוח ולכמה זמן? עדיף קודם לנסות טיפות? 4 - אם לא מדובר באלרגיה הטיפול יעזור? יש משהו אחר? מה הסיבה?

18/10/2020 | 15:50 | מאת: נעמי

אציין שהיינו בבדיקת עיניים למעקב קרנית (לאבא קרטוקונוס) שהייתה תקינה, ושם נשאל אם משפשף את העיניים ושצריך להימנע. בעקבות כך שמתי לב שאכן משפשף בגלל גרד אבל לא חזק (פעם בשעה לערך). הרופא לא בדק את הנושא במיוחד, אבל אם הבדיקה תקינה והגרד לא חזק ואין אדמומיות עדיין נשמע שזו אלרגיה? ובכל מקרה בגלל שהדבר החשוב הוא להימנע משפשוף, האם טיפות אנטי היסטמיניות או פרוטופיק יכולות להיות פתרון גם אם יתברר שזו לא אלרגיה? טיפות נגד יובש לא ממש עזרו כי אין יובש.

סליחה על האיחור בתגובה. בהחלט יש להמנע משפשוף העיניים. רופא העיניים יכול להראות מה כן אפשר לעשות בזמן גרד עז. טיפות אנטיהיסטמיניות (דוגמת אופטילסט ואחרים) עוזרות במעט רק במקרים הקלים. סטרואידים עוזרים מאוד בטווח המיידי. פרוטופיק בהחלט עוזר לטווח הארוך.

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים