דלקות עיניים בתינוקת

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

20/06/2020 | 07:47 | מאת: ספיר

שלום. תינוקת בת 8 שבועות עם דלקות עיניים כמעט מאז שנולדה. רופא עיניים נתן ofloxacin לשבועיים הילדה הגיבה לטיפול וההפרשות נעלמו. אחרי 3 ימים התחילו לחזור שוב. נתן עכשיו לקרומיצין ל3 שבועות אבל ההפרשות רק מתגברות ואני לא רואה שיפור. בשיחה איתו אמר להמשיך שבועיים ושאין מה לעשות בינתיים. האם זה נכון להמשיך לתת אנטיביוטיקה שלא עוזרת במקום להמשיך האחת שעזרה? האם זה בסדר לחזור לאופלוקסין לסבב טיפול נוסף במקום?

שלום רב, צריך לוודא שלא מדובר בחסימת דרכי דמעות. במקרה שזה אכן חסימה שום אנטיביוטיקה לא תפתור את הבעיה באופן מוחלט וצריך ״לפתוח את הסתימה״ ע״י מסג׳ים לדרכי הדמעות. פנה לרופא עיניים ילדים שינחה אותך כיצד לבצע את המסג׳ בצורה אפקטיבית.

21/06/2020 | 09:46 | מאת: ספיר

נבדק.. הרופא אמר שאין חסימה

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים