אשמח לתשובה על שאלות קודמות...

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

14/05/2020 | 13:25 | מאת: .

אשמח לתשובתך לגבי השאלה הקודמת שלי כאן בפורום לגבי גדילה של מספר במשקפיים לילדה בת 6

הי. במידה והיא מרגישה נוח עם המשקפיים אני לא חושב שיש טעם להחליפם. התשובה הזו רלוונטית רק במידה ואין פזילה והראיה בביקורת האחרונה היתה טובה בשתי העיניים לרחוק ולקרוב.

19/05/2020 | 00:07 | מאת: .

תודה על תשובתך.. מצטערת על כל ההודעות המרובות פשוט מרגישה שלא קיבלתי תשובות על השאלות כ"כ, הילדה בת 6 ללא פזילה. נמצא רוחק ראייה בשתי העיניים,9 חודשים עם משקפיים כאשר בביקורת האחרונה חלה עלייה של 3/4 מס' בעין ימין. ציינתי שהבדיקה נעשתה לאחר 20 דקות משקיבלה את הטיפות. שאלותיי הן: ממה נגרמת העלייה במספר? האם בגלל שחיכינו פחות מ40 דקות הדבר מהווה בעיה וגורם לתוצאות לא אמינות בבדיקה? והאם זה בטוח לא להחליף משקפיים עם מספר תואם לאחר העלייה? תודה רבה רבה מניחה שאם יהיה צורך בעוד פרטים הם יימצאו בהודעתי הראשונה כאן. סליחה על האריכות.

הי, כאשר מדובר ברוחק ראיה (משקפים עם סימן +) עליה כזו במספר לרב אינה משמעותית וגם יכולה להיגרם בגלל טעות קלה במדידה הראשונה שנובעת מהמתנה קצרה מדי מזמן מתן הטיפות ועד הבדיקה (רצוי כאמור כ 40 דק׳). לכן רב הסיכויים שלא היתה ״עליה״ אלא שפשוט המדידה הראשונה היתה נמוכה מהאמת והמדידה השניה יותר מדויקת.

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים