הפניית ילחד בן 9.5 למכון עיניים

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

17/12/2019 | 11:51 | מאת: טלי

היי פניתי לרופא עיניים עם בני בן התשע וחצי על מנת לברר אם הוא צריך משקפיים, לטענתו רואה מטושטש מהלוח. בסיום הבדיקה לאחר שהרופא בדק אותו לאחר ששם לו טיפות להרחבת האישון, אמר לי שהילד לא צריך משקפיים אבל הפנה אותי לרופא מומחנה עיניים לילדים, ולמכון עיננים לבצע את הבדיקות הבאות: us עצבי ראייה לשלילת נוזלים במעטפות עצבי הראיי או דרוזן שדה ראייה 30-2 SITA FAST שאלתי מה הן הבידקות הללו? ומה קורה האם הממצאים נכונים? לפי מה שקראתי הם מעידים על בצקת כלשהי .. או משהו מולד

שלום רב, כנראה שמראה עצבי הראיה היה חשוד בעיניו. הבדיקות הללו יעזרו לרופא להחליט אם מדובר בממצא מולד (שעל פי רב אינו מסוכן ואינו מצריך המשך בירור) או ממצא חדש ואז יש להמשיך בבירור.

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים