פזילה עקב רוחק ראיה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

09/09/2019 | 00:47 | מאת: טלי

שלום רב. ביתי בת שנה וחצי וסובלת מרוחק ראיה של 7+ עקב כך בעת הסרת המשקפיים נוצרת לה פזילה פנימה בעין אחת . הפזילה נעלמת כאשר שמה משקפיים. מבינה שלמעשה מדובר בפזילה שנובעת אך ורק ממאמץ העין ולא באמת פזילה... רציתי לדעת איך ומה ניתן לעשות על מנת למנוע את הפזילה ללא משקפיים גם אם בגיל מבוגר יותר. האם יש תרגילים ? האם יש,טיפול אחר רלוונטי? האם יש מה לעשות למעט לחכות שהמספר אולי יירד ואז,גם הפזילה תעלם. תודה מראש.

טלי שלום, לביתך יש רוחק ראיה גבוה מה שמצריך ממנה מאמץ עיני רב על מנת לראות חד וזה אכן יכול לגרום לפזילה פנימה של העיניים. המשקפיים מנטרלות את הצורך במאמץ הזה ולכן הפזילה נעלמת עם הרכבת המשקפיים ומופיעה שוב ללא המשקפיים. לכן יש להרכיב את המשקפיים משך כל שעות העירות של הילדה. עם הזמן ייתכן ורוחק הראיה ירד והפזילה תחלוף אך לא ניתן להתחייב מכיון שרוחק הראיה שלה יחסית גבוה. ימים יגידו....כשהיא תהיה יותר גדולה אולי אפשר לחשוב על פתרונות אחרים דוגמת עדשות מגע אך בנתיים -משקפיים. אין תרגילים שעוזרים לפזילה מסוג זה.

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים