רוחק ראייה- ירידה במספרים לאורך הזמן

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

29/08/2019 | 14:20 | מאת: טליה

שלום רב . ביתי בת 1.8 בגיל 5 חודשים התגלה אצלה רוחק ראיה 10 וצילינדר 2.5 . ללא פזילה כמובן שהיא מטופלת עם משקפיים. לאורך הזמן יש ירידה במספרים והיום כשנה וקצת אחרי היא עם רוחק ראיה שירד ל 8.5 וצילינדר שירד ל 1.5. האם מגמת הירידה היא טובה ומרמזת על כך שהמספרים ימשיכו לרדת? האם נתקלת ברוחק ראייה בגיל צעיר כזה שעם השנים נעלם / או נעלם כמעט לגמרי? תודה.

שלום רב, בהחלט מדובר ברוחק ראיה גבוה. לעיתים קרובות יש גם לאחד ההורים רוחק ראיה גבוה אך לא בהכרח. ירידת המספר היא בשורה טובה וייתכן ותהיה עוד ירידה אך סביר להניח שיישאר רוחק ראיה גבוה גם בבגרות.

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים