תלונות על ראיה בילד בן 10

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

29/07/2019 | 22:55 | מאת: ה

שלום. הבן שלי בן 10 התחיל לפני שבוע להתלונן שהוא רואה לפעמים דמויות כאילו הן קטנות או גדלות. זה התחיל לאחר שהיה לו חום דיי גבוה (לא יודעת כמה בדיוק כי לא היה לי מדחום לבדוק, אבל ממה שהרגשתי הוא היה חם מאוד), וגם היו לו הזיות כתוצאה מהחום. את ההזיות הוא זכר במעורפל אחרי שחזר לעצמו והרגיש טוב יותר. הוא אפילו צחק על זה... יום או יומיים אחרי כשהוא כבר בריא ולא חום, פעיל חשמלי הוא החל להתלונן שהוא רואה אותנו לפעמים קטנים לפעמים גדולים (קרבים ומתרחקים), והוא אמר שהוא הוזה. כדי לא להלחיץ אותו אמרתי לו שאלו לא הזיות ושזה כנראה קשור לראייה ושנלך יחד לבדיקות ראיה (אני מודה שבתחילה זה היה נשמע לי מוזר וחשבתי שהוא מנסה למצוא תשומת לב שלילית דרך העניין הזה, ולכן עניתי כך- גם כדי שירגע, וגם לבדוק אותו אם תלונותיו אמיתיות או לא..) משחלף כמעט שבוע והוא עדיין מתלונן ואני רואה את המצוקה בפניו (הוא נבהל שהוא רואה ככה)- גם אני כבר מתחילה לדאוג... רציתי לדעת, עד שאקבע תור לרופא- מה זה יכול להיות? האם זה קשור למחלת החום שהיתה לו? (כנראה שזה היה אז וירוס והוא גם קצת התבייש כי הקיא הרבה כשהיה חולה...) בבקשה תענו לי מהר, אני כבר מתחילה ממש לפחד עליו ועל הראיה שלו.. תודה!

לפי הסיפור נראה שלא מדובר בבעיה עינית אם כי לא ניתן לשלול לחלוטין. הייתי לוקח אותו לבדיקת רופא עיניים וגם לבדיקת נוירולוג ילדים.

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים