בעיית ראייה לילד בן 3

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

03/04/2019 | 09:11 | מאת: רבקה

הבן שלי בן 3. מאז שהוא קטן יש לו תופעה שכאשר הוא רוצה להתרכז במשהו רחוק אז הוא מסובב את ראשו כך שעין ימין תהיה קדימה יותר (כלומר לא מסתכל ישר עם שתי העיניים). זה רק שהוא רוצה להתרכז, בשאר הזמן הוא מסתכל ישר עם שתי העיניים. לקחנו אותו בגיל שנה וגם לפני כחודש לרופא עיניים שטען שאין לילד שום פזילה ולפני כחודש הוא עשה לו בדיקת ראיה (הראה לו תמונות ממרחק ושאל אותו מה הוא רואה) לשתי העיניים ביחד ולכל עין בנפרד ואמר שהילד רואה מצויין. מה יכול להיות ההסבר לתופעה הזו שהילד מסובב את הראש מדי פעם כדי שעין ימין תהיה יותר קדימה? האם יש עוד בדיקות שמומלץ לעשות מלבד בדיקת ראיה רגילה?

קשה לענות ללא בדיקה. נשמע כאילו יש לו הטיית ראש לצד שמאל (כך שעין ימין קדמית יותר). יש לכך מגוון סיבות - אנא פני עימו לרופא עיניים שמתמחה בילדים.

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים