משקפיים לתינוק בן 8 חודשים

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

14/10/2018 | 20:20 | מאת: .

שלום רב, בני נולד עם חסימה בצינורית הדמעות. כיום בן 8 חודשים כמעט חלפה לגמרי, ניגשנו לביקורת חוזרת אצל רופא עיניים שאמר שיש צורך במשקפיים. לא הסביר יותר מדי רק נתן לי דף כנראה עם התוצאות לבחירת המשקפיים. התוצאות: R=+5.5 L=+6.25 אשמח להסבר עד כמה שתוכל על תוצאות הבדיקה. האם קיים סיכוי שהדבר קשור לחסימה שהייתה? האם מצריך חוות דעת שנייה? והאם יכול לחלוף? תודה רבה

שלום רב, לבינך יש רוחק ראיה גבוה. במצב כזה רצוי לתת משקפיים למניעת התפתחות של עין עצלה. ייתכן מאוד ורוחק הראיה כפי שנמדד היה אפילו גבוה יותר והרופא "הוריד" קצת במרשם. אין קשר לחסימת דרכי הדמעות שהיתה וחלפה. במידה וקיים ספק כמובן שניתן ורצוי לפנות לחוו"ד שניה. לגבי השאלה האם יחלוף - בדרך רוחק ראיה נוטה להשתפר עם הגיל (דהיינו לרדת), בניגוד לקוצר ראיה (מינוס במשקפיים) שנוטה לעלות. הייתי אומר שהסיכוי שהוא יזדקק למשקפיים בבגרותו הוא בערך 50%. בכל מקרה הייתי דבק עם הרופא\ה שאתם מרגישים איתו\ה נוח.

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים