התוויה שגויה של דתמיצין

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

01/10/2018 | 22:45 | מאת: יעל

שלום רב, בני בן התשע סבל מעין אדומה ללא כאבים וללא הפרשות, למעט דמעות. לאחר חמישה ימים ניגשנו לרופאת משפחה שרשמה לו טיפות דתמיצין שלוש פעמים ביום. לאחר שלושה ימים של טיפול כזה, ללא שום שיפור ואף החמרה, הגענו למיון! התברר שלילד יש קרטטיס מרגינלית. כעת מטופל בויגמוקס. נאמר לנו שהסטרואידים החריפו את המצב. השאלה שלי - האם עלול להישאר נזק בלתי הפיך לאפיתל ולקרנית? איזו אינדיקציה יש לשיקום מלא כאילו לא ארע דבר?

יעל שלום. קשה לדעת בודאות אם הסטרואיד (הדטמיצין) החמיר את המצב אם כי אני לא משוכנע כי חלק מהטיפול בקרטיטיס מרגינלית כולל בהרבה מקרים גם סטרואיד. עם זאת, נכון הדבר שהטיפול העיקרי הינו אנטיביוטיקה יחד עם ניקוי טוב של העפעפיים ע"י מגבונים ייחודיים כי המקור לדלקת הוא לרב חיידקים שעל העפעפיים (מסוג סטפילוקוקים).

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים