צילינדר לתינוקץ בבדיקת עיניים

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

08/07/2018 | 11:58 | מאת: מיכל

שלום. ביתי בת שנתיים וחודש. היום בבדיקת עיניים שגרתית נמצא בעין אחת צילינדר +0.5 בציר 90. עם מספר +1.5. העין השניה רק מספר +1.5 ללא צילינדר. הרופאה אמרה שאין לזה כל משמעות ושהבדיקה תקינה לחלוטין. מה זה אומר צילינדר 0.5 בעין אחת? האם הראיה פחות טובה? האם זה יכול להשתפר? מה המשמעות של זה? תודה

שלום רב, משמעות ה"צילינדר" היא שהעין איננה כדור מושלם אלא יש בה אלמנט אליפטי דמוי ביצה. ככל שהצילינדר גבוה יותר אך הכדור פחות מושלם. צילינדר קל כמו שיש לביתך איננו משמעותי לראיה ואינו מצריך משקפיים. בהחלט יכול להשתפר אך יכול גם לגדול ולכן יש צורך במעקב, במיוחד אם מדובר בצילינדר רק בעין אחת כיון שקיימת סכנה להתפתחות עין עצלה בעין עם הצילינדר אם הוא לא מתוקן (ע"י משקפיים). הייתי ממליץ על בדיקה חוזרת בעוד כמה חודשים אצל רופאת העיניים. בברכה, דר' כינורי

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים