התקף אסתמה

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

13/06/2016 | 08:28 | מאת: אמיר

שלום איך אפשר להשתלט מהר על התקף של אסתמה?

אפשר להשוות התקף של אסתמה לשריפה ביער. אם מגלים את האש בתחילתה אפשר לכבות אותה מהר באמצעים פשוטים. אם מחכים קצת האש תתפשט ויהיה צורך לעזר ב"כבאית" ואם מחכים עוד יותר זמן צריך יהיה להיעזר במטוסים וכשהמטוסים לא עוצרים את האש, צריך להזמין "סופר טנקר". התקף דומה לשריפה ביער: אם מגלים את ההתקף בשלבים הראשונים שלו, אפשר להשתלט עליו באמצעים פשוטים (משאפים עם ספייסר). אם מחכים קצת, צריך לתת טיפול ממושך יותר באמצעות משאפים וספייסר. אם מחכים עוד יותר צריך להשתמש באינהלציות ואם אינהלציות לא עוזרות תוך יום יומיים צריך לשקול הוספת אנטיביוטיקה מיוחדת בשם אזניל (רק בהוראת רופא) ולחזור על אינהלציות. הרופא המומחה צריך לתת להורים תוכנית מדויקת כיצד לפעול בכל שלב של ההתקף.

05/02/2017 | 06:40 | מאת: דפנה

הבן שלי בן 4 כבר חודש בהתקפים של שבוע הפסקה שבוע התקף. היום התחיל התקף שלישי. ההתקפים היו קשים ולצערנו הגענו בשניים האחרונים לטיפול בבטנזול. 4 כדורים לשלושה ימים. אני מתחילה לחשוב שאולי זה התקף ארוך שלא ממש יצאנו ממנו. איך כדאי להמשיך טיפול אחרי שכביכול ההתקף נגמר? כלומר נגיד וקיבל 3 ימים 4 כדורי בתנזול והשיעול נגמר. האם ישר חוזרים לפלקסוטייד? שתי לחיצות בוקר ושתי לחיצות ערב? או שיורדים לכמות גדולה יותר... אני לא מצליחה להבין מדוע הוא חוזר להתקפים בתדירות כזו. תודה רבה

מנהל פורום אסתמה ילדים