משאפים במקום אינהלציות

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

01/06/2020 | 13:17 | מאת: תקנה בבתי חולים

ילד קרוב לבן שנתיים, הרבה נוזלים בריאות, סיטורציה נמוכה, מטופל במשאפי ונטולין במקום באינהלציות, הרופאים טוענים שזו תקנה חדשה, כנראה בגלל פיזור האדים וחשש להדבקה למרות שבדיקת הקורונה שלילית, אני למדתי ממך שהקנה חסום המשאפים לא יעילים, וכך ראינו שנים אצל ילדינו שמשאפים בזמן התקף לא עזרו רק איהלציה, מה עושים עם התקנה המטופשת הזאת בהתחשב בעובדה שהידע באסטמה אצל הרופאים שואף לאפס.

ההמלצה לא להשתמש באינהלציות היא בעיקר לטיפול בחדרי מיון ובבתי חולים בהם יש סכנה להפצה של וירוס הקורונה לכל מי שנמצא בסביבה . בבית הפרטי של הילד , אם אין חולה קורונה , אפשר ומומלץ להשתמש באינהלציות במצבים שהגדרתי בהוראות השימוש ( כאשר הטיפול במשאפים לא עזר וההתקף מתקדם או מחמיר או כאשר יש צפצופים בריאות בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים