בודיקורט לעומת בטנזול

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

13/03/2020 | 15:29 | מאת: נורית

שלום רב, ברצוני לדעת מה ההבדל בין בודיקורט לבטנזול? כשאני נותנת לביתי 2 כדורי בטנזול יש יותר השפעה מבודיקורט באנהלציה. האם יש הבדל בין החומרים? או בגלל דרך לקיחת החומר כדור/אנהלציה? אשמח לגעת. תודה רבה.

בבטנזול עוזר בגלל שנותנים אותו לילד בכמויות גדולות מאד ( יותר מפי 200 מבודיקורט כיוון שהוא פחות יעיל בריאות בערך פי 60 פחות) את הבטנזול נותנים דרך הפה והתרופה מתפשטת בכל הגוף .בגלל הכמות הגולה של הבטנזול יש לו תופעות לוואי גם מידיות ( עצבנות אי שקט וכו' ) וגם תופעות לוואי לטווח ארוך ( פגיעה בגדילה ועוד) . אם נותנים בודיקורט במנות נכונות הוא עוזר יותר מבטנזול אני לא נתתי אף פעם לילד בטנזול וכל הילדים שבטיפולי מבריאם בעזרת בודיקורט

מנהל פורום אסתמה ילדים