שיעול לא מפסיק לאחר טיפול מונע

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

27/07/2019 | 08:14 | מאת: יואב

שלום פרופ' וולוביץ, ילדי בן שנתיים וחצי מטופל אצלך. הפסקנו טיפול מונע לאחר 3 שבועות. תוך 3 ימים מרגע ההפסקה הילד קיבל התקף שיעול נבחני באמצע הלילה. התחלנו טיפול ולא היה שיפור משמעותי, עברנו לטיפול מוגבר ולאחר יום נוסף ללא שיפור התחלנו אינהלציות. נראה שהילד חלה בוירוס וממשיך להיות מנוזל ולהשתעל גם אחרי 3 ימי אינהלציות מלאים. אולי קיים שיפור קל אך עדיין משתעל עם ליחה. שאלתי- האם אין ברירה אלא להתחיל טיפול באזניל או להמשיך עם אינהלציות. בתודה מראש, יואב

לפי ההמלצות שקיבלתם במכתב הסיכום שקיבלתם ממני בסוף הביקורטאם יומיים אינהלציות לא משפרות את מצב הילד באופן משמעותי צריך לשקול הוספת אזניל וחזרה על האינהלצית. אלו הן הוראות קבועות שקיבלתם עבור הילד שלכם.במקרים של ספק עליכם לבוא לבדיקה חוזרת כדי לקבל המלצה ספציפית מה לעשות עם הילד שלכם בברכה פרופ' ב. וולוביץ

30/07/2019 | 14:50 | מאת: יואב

תודה על המענה. אכן הגענו אליך לביקור לפני יומיים והתחלנו טיפול באזניל ואינהלציות למשך יום וחצי לפי המלצתך. עם זאת, הילד ממשיך להשתעל. האם להמשיך עוד באינהלציות או לעבור לטיפול בפליקסוטייד?

הטיפול שהצעתי כולל כמה שלבים והשיעול יפסק רק לאחר שתעברו את כל שלבי הטיפול אם לאחר שתעברו את כל שלבי הטיפול השיעול יימשך צריך להתקשר אלי בטלפון ולהיעץ באופן אישי בברכה פרו. ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים