טיפול באסתמת ינקות לתינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

24/01/2019 | 22:54 | מאת: .

שלום רב, בני בן השנה אובחן כסובל מאסתמת ינקות עקב אירועים חזורים של צפצופים. בהתקפים שעבר טופל על ידי ונטולין ולעיתים בטנאזול. קיבלנו המלצה מרופא הילדים לפני מספר חודשיםלהתחיל בטיפול מונע וקבוע מכיוון שנכנסים לעונת החורף ואכן התחלנו בטיפול עם פליקסוטייד 125 מק"ג 2 שאיפות פעמיים ביום, לאחר כחודש שוב היה אירוע של צפצופים ואז הרופא הגדיל את המינון ל250 מק"ג עם אותן ההוראות.במקביל הפסקתי לתת לבני מוצרי חלב ועברו חודשיים שקטים. אז הרופא המליץ להוריד את המינון ל3 שאיפות ביום אך כעבור שבוע שוב קיבל התקף של צפצופים.הרופא טען שיש לחזור למינון הקודם והגבוה (500 מק"ג פעמיים ביום) בטענה שהילד אינו מסתדר. יש לציין שבאירועים של צפצופים בנוסף לפליקסוטייד מטופל גם בונטולין במקביל ובהתקף קשה מקבל גם בטנאזול. רציתי לשאול האם לדעתך זהו הטיפול המתאים? והאם יש המלצה לפנות לרופא ריאות? בתודה מראש.

שלום אפי יש דרכים שונות לטפל בילדים קטנים עם התקפי אסתמה . לא אוכל להביע את דעתי על הטיפול שהילד לך קיבל כיון שאני לא מכיר אותו. יש הרבה רופאים שמציעים טיפול כמו שהילד שלך מקבל אוכל רק להגיד לך כמה דברים שאני עושה/ לא עושה עם המטופלים שלי 1. אני לא ממליץ לילדים בטיפולי לקחת מנות גדולות יותר מפליקסוטייד 125 לחיצה אחת 2 פעמים ביום 2. אני לא ממליץ לילדים בטיפול לקבל טיפול בבטנזול 3. אני לא ממליץ להפסיק מוצרי חלב אני מדריך את ההורים איך להשתלט על ההתקף תוך 2-4 ימים . וכאשר הילד מקבל טיפול מונע הוא צריך להיות בריא ללא כל שיעולים בברכה פרופ' ב. וולוביץ

26/01/2019 | 19:58 | מאת: .

תודה על תשובתך המהירה. רציתי לדעת היכן אפשר לקבוע תור אליך לפגישת ייעוץ? אנחנו גרים בירושלים וחברים בקופ"ח כללית. תודה רבה

צריך להתקשר לטלפון 036426842

יש דרכים שונות לטפל באסתמה של ילדים. אני לא ממליץ למטופלים שלי לקחת יותר מ 125 מג פליקסוטייד 2 פעמים ביום כטיפול מונע . אך יש רופאים שמערכים שאפשר לתת גם מינונים גבוהים יותר כמובן שיש לפנות לרופא ריאות ילדים

מנהל פורום אסתמה ילדים