טיפול נכון להתקף שיעול קשה

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

22/01/2019 | 10:36 | מאת: ללא

שלום, הבן שלי בן 4 וחצי וכבר מגיל שנה התחילו לו התקפי שיעול קשים , הוא טופל בשנתיים הראשונות באינלהציות עם ונטולין ובשנתיים האחרונות שההתקפים נהיו הרבה יותר קשים באינהלציות של בודיקורט וונטולין ובבטנזול, משלשום התחיל התקף נוסף , נתתי לו שלשום בבוקר 3 כדורים של בטנזול ואינהלציות 3 פעמים ביום של בודיקורט 1 מ ג וונטולין, אתמול בבוקר ההתקף התגבר ונתתי לו 5 כדורים של בטנזול והמשכתי עם ההנהלציות ובלילה לא נתתי בטנזול, היום בבוקר הוא קם עם התקף רציני ביותר לא מפסיק להשתעל ומקיא תוך כדי , נתתי לו שוב 5 כדורים של בטנזול, והרופא אמר להמשיך גם בערב עוד 3 כדורים, אני ממש מפחדת מהכמויות האלה של הבטנזול, כמו כן הילד לא מקבל טיפול מונע, המומחה ריאות שאנחנו מתיעצים איתו שלח אותו לבדיקת מטכולין שזה בעוד 3 שבועות ואז יחליט על טיפול בהתאם לתוצאות, האם עושים בדיקה כזו לילד בגיל 4 וחצי? והאם יש דרך אחרת מלבד הבטנזול? (האינהלציות של בודיקורט וונטולין ממש לא מספיקות) תודה.

שלום רב יש דרכים שונות לטפל בילדים עם שיעול אני לא יכול לתת תשובה בפורום בקשר לטיפול של ילד שלא בדקתי אוכל להגיד כמה דברים כללים אני לא ממליץ לחולים שלי להשתמש בבטנזול בכלל . ואני לא שולח יידם קטנים לבדיקת מטהכולין ילד שיש התקפים חוזרים ברווח של פחות מ 3 שבועות בין התקף להתקף מקבל אצלי טיפול מונע בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים