עזרה באסטמה עם מכונת cpap

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

27/09/2017 | 23:53 | מאת: איתי

שלום הבן שלי (6) סובל מהתקפי אסטמה חוזרים, האם מכונת cpap יכולה להקל עליו בזמן התקף חזק? תודה איתי

שלום רב אין קשר בין הפרעות נשימה בשינה המוטפלות על ידי CPAP ובין אסתמה של ילדים . טיפול ב CPAP לא מונע אסתמה ולא משנה את מהלך התקף האסתמה. יחד עם זאת ילד בתקף אסתמה יהיה לו קשה לנשום גם בגלל התקף האסתמה שלו ובנוסף בלילה יהיו לו גם נחירות או עצירות נשימה בגלל תסמונת דום הנשימה בשינה שלו .במצב זה צריך לטפל בשתי הבעיות כל אחד עם הטיפול שלו בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים