בירור מספר הבלסטים

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

20/07/2016 | 14:14 | מאת: לי

שלום ד"ר, תודה על תשובתך, ביררתי ואחוז הבלסטים אצל אבי החולה בMDS מסוג 5Q- היא כדלקמן: 15% במח העצם 2% בחוץ מהי דרגת הסיכון ומהי התקדמות המחלה על פי נתונים אלו? תודה ראש, לי

אחוז הבלסטים במח העצם מצביעים על דרגת סיכון גבוהה של MDS. כשאנחנו ממליצים על טיפול במצבים כאלה צריך בהחלט לקחת בחשבון את המצב התפקודי של החולה ואת מחלות הרקע המלוות ואני מניח שהרופא שלכם התחשב בגורמים אלה.

06/08/2016 | 17:42 | מאת: לי

תודה ד"ר, מה זה אומר שאחוז הבלסטים במח העצם גבוה? האם זה אומר שיש הרבה תאים לא בשלים במח העצם, ולכן המחלה כבר התפתחה הרבה? האם גם ברמת סיכון זו יש אפשרות לתוחלת חיים ארוכה עם המחלה? עם הטיפול ברבלמיד (נוטל תרופה זו כחודש) אין עדיין הקלה בתסמיני האנמיה אך יש חום, שיעול עייפות, כיב בפה (היה המיון אך לאחר מנות דם שוחרר לביתו) האם אלו סימפטומים ידועים לתרופה? מתי התרופה אמורה להשפיע? איכות החיים שלו נפגעה קשות, אינו יוצא כמעט מהבית כי טוען שיש לו כאבי ראש חזקים וקשה לו לעמוד, טרוד, מודאג ועצבני... :( תודה מראש על תשובותייך, לי

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם