בדיקת מח עצם

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

30/06/2016 | 20:44 | מאת: איתי

שלום. בעקבות בדיקות דם שגילו נויטורפניה בוצע מח עצם ביום שני השבוע. נאמר לנו תחילה שבאותו היום או תוך יום תתקבל תשובה לגבי משטח המח עצם והכיוון הכללי. היום, שלושה ימים אחרי, לא עדכנו אותנו בתשובה. כשפנינו לתל השומר נאמר שאין תשובות חד משמעיות עדיין. נלחצתי מאד כי הבנתי שבמשטח אמורים כבר לראות תאים סרטניים, במידה וחלילה נמצאו שאלתי היא האם הדבר מעיד בהכרח על בעיה במשטח הראשוני או שהמשטח בסדר אך פשוט לא מוסרים תשובה רשמית עד שמסתיימת כל הבדיקה. תודה רבה

אני מבין את הצורך בקבלת תשובה מהירה אולם קשה על סמך המידע שכתבת לייעץ. הסיבות לנויטרופניה הן מרובות. לרב הבדיקה כוללת מורפולוגיה של התאים, ולפי הצורך בדיקות מתקדמות כגון סמנים של התאים ובדיקות מולקולריות. לעיתים תשובת בדיקות אלה לוקחת יותר מ 48 שעות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם