שאלה כדוריות לבנות

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

12/11/2015 | 21:10 | מאת: אבנר

שלום רב אבי אובחן כחולה MDS לאחר שהזריקות הראשונות של ניופגן לא עזרו על מנת לעלות את הכדוריות הלבנות ,הרופא המטפל החליט להכפיל את המינון ועל כן אבי החל לקבל 2 זריקות כל שבוע . לאחר חודש לערך הבדיקות הראו כי הכדוריות הלבנות הגיעו לרמה של 13 .להבנתי זה לא תקין . מה על אבי לעשות בשלב זה ? תודה

קשה לענות על השאלה במנותק מהקליניקה ומבדיקות הדם המלאות. עליית הלויקוציטים יכולה להיות בגלל שהזריקה משפיעה היטב, אולם יתכנו גם סיבות אחרות. כדאי ללבן את הנושא עם הרופא המטפל. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם