AML

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

25/09/2014 | 20:32 | מאת: משה

שלום, בן 70 ולקה ב AML. הייתה ירידה ב RBC, WBC, PLT. נלקחת ביופסיה של מח עצם ונמצא 25% תאים בלסטים. עבר טיפול 3+7. 12 יום מתום הטיפול ספירת דם הייתה טובה בכל שלושת הפרמטרים שצוינו מעלה (כולל נטרופילים). נלקחה שוב ביופסיה של מח עצם. כעת 16 יום אחרי ו 18 יום אחרי תום הטיפול, החלה ירידה ב RBC והמוגלובין. מבקש לשאול 2 שאלות: 1. האם הירידה שהחלה יכולה ללמד על אי הצלחת הטיפול? 2. האם קיים זמן קבוע שלאחריו מתום 3+7 יש להתחיל בטיפול המיצוק? האם הזמן הזה הוא גמיש? כבר עברו 30 יום ועדיין לא החל תהליך המיצוק (לא הגיע תשובת מח עצם ובעייה בתפקודי כבד)האם אחרי 5 או 6 שבועות עדיין פעולת המיצוק אפקטיבית? תודה לעזרתך.

לא ציינת את תוצאת הביופסיה ביום 12. לרב ירידה בהמוגלובין בשלב זה אינה קשורה להצלחת או אי הצלחת טיפול. מקובל ברב המקומות לתת את הקורס הכמוטרפי הבא כארבעה שבועות מתחילת הקורס הראשון כך שמסגרת הזמנים היא תקינה. בברכת בריאות שלמה.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם