השתלת מח עצם לחולה mantle cell

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

28/04/2019 | 17:39 | מאת: ספיר

שלום רב, אבי אובחן כחולה במנטל סל לימפומה ולאחר מספר קווי טיפול, יעבור בקרוב השתלה מתורם. האם ישנם תיעודים של חולי מנטל סל אשר החלימו לאחר התרומה? האם ישנם מחקרים על יעילות השתלת מח עצם בחולי מנטל סל? תודה רבה

בלימפומה מסוג מנטל יש מספר סדרות שהראו יעילות משמעותית של תגובה חיסונית של השתל. אחת מהסדרות החשובות היתה בחולים שקיבלו טיפול מכין לא מיאלואבלטיבי (טיפול שכמעט אינו מכיל כמותרפיה) וגם בחולים הללו ראו שיעורים משמעותיים של החלמה שקשורה רק לתגובה החיסונית של השתל ולא לכמותרפיה. בהחלט יש מקום לתקוה. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם