השתלת מח עצם לאבי האם אפשר?

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

22/02/2018 | 19:41 | מאת: אלי

שלום ד"ר. אבי אובחן לפני חודשיים בלוקמיה AML. הוא קיבל שני טיפולים כמוטרפים ואין מחלה במח העצם. הרופא שלו אמר לו שלמרות שהלוקמיה שלו מסוכנת לא עושים בגילו השתלת מח עצם. שכחתי להזכיר שהוא בן 71.

ההחלטה של ביצוע השתלה נגזרת משלושה גורמים - החולה, המחלה והתורם. אם כל שלושת הגורמים מכוונים להשתלה, אנחנו מבצעים השתלה. אם לא כולם מכוונים להשתלה - אז אנחנו מתלבטים. כפי שציינת המחלה של אביך מכוונת לצורך להשתלה. השאלה היא האם יש תורם מתאים בהתאמה מלאה. במידה ויש, ולאביך אין מחלות כרוניות משמעותיות, לרב הרופא יתמוך בהשתלה. לגיל כשלעצמו, אין השפעה משמעותית על ההחלטה ללכת להשתלה. למחלות הרקע (כגון מחלת לב, מחלה ריאות וכו) יש השפעה והן לעיתים גורמות לכך שאיננו תומכים בהשתלה. בברכת בריאות

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם