תופעות לוואי של gvhd

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

13/10/2017 | 16:24 | מאת: עדי

עד מתי ממשיך ה gvhd אחרי מתן dli אני כמעט 3 חודשים אחרי?

לא ניתן לענות לשאלה ללא פרטים נוספים (משך הזמן לאחר השתלה, האם היה GVHD, האם זו מנה ראשונה של DLI, מה האימונוסופרסיה שאתה לוקח, איזה ביטויים ואיזו דרגה יש ל GVHD). עקרונית GVHD לאחר DLI יכול להמשך חודשים ואפילו שנים. לעיתים זאת בדיוק הכוונה שהיתה לרופאים שלך כאשר קיבלת את ה DLI.

13/10/2017 | 19:14 | מאת: עדי

קודם כל תודה על התשובה שנית זו הייתה מנה רביעית של dli כבר עברתי השתלת מח עצם לפני 6 שנים וה gvhd מתבטא בפריחה בגוף בעיקר בחזה וגם בפה מתבטא בלשון לבנה ויובש בשפתיים האם זה אמור להימשך עוד המון זמן? תודה שוב

בד"כ נמשך מספר חודשים. טיפול מקומי פעמים רבות עוזר להקלה בתסמינים.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם