לדעת יותר על מחלת לוקמיה מילואידית CML.

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

26/08/2017 | 13:39 | מאת: אילונה

מצפה לתשובתכם באתר למרות שהשאלה אינה ממוקדת. לפני כשנה וחצי אובחנתי כחולת CML. הגעתי לבי"ח לבדיקת דם בגלל ספירה נמוכה ויצאתי חולת סרטן. אני עדיין חשה את הדיסוננס בין האדם ה"בריא" שנכנסתי לביני כיום לאחר שהתחלתי את הטיפול. יש לי רופאה נפלאה וטיפול מסור,ותרופת האימנטיב שנטלתי תחילה והספרסיל שאני נוטלת עתה נמצאות בסל ומהאינפורמציה אני למדה שצריך להרגיש כמעט נורמלי אז למה אני מרגישה כל כך לא נורמלי. למה השתנתי כל כך. איך צריכה להרגיש השגרה שלי ולמה עלי לצפות. לזה אני לא מוצאת שום אחיזה. ואם אני לא הבנתי ברור לי שיש כמוני. אשמח לדעת יותר.

תמצתת במספר שורות תחושות אשר חווים אותן חולים רבים. מחד מדובר במחלה אשר הטיפול הפומי בה מביא להפוגה בכמעט כל המקרים, מאידך חולים רבים חווים תופעות לואי מסוימות ועדיין צריכים להתמודד עם העובדה שהסרטן מקנן בהם - וההתמודדויות הללו אינן פשוטות. ממקרים רבים בעבר למדתי שקבוצות התמיכה (בבית החולים בו את מטופלת, באגודה למלחמה בסרטן, ובאגודת חולי ה CML) יכולות מאוד לעזור גם בשיתוף וגם בלמידת טכניקות של המתמודדות. שיחה פתוחה עם הרופאה שלך תוכל מאוד לקדם את הנושא. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם