תרומת מח עצם מחייל בשרות סדיר

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

25/07/2017 | 11:00 | מאת: קובי

שלום. הבן שלי חייל בשרות סדיר קיבל אתמול טלפון בבקשה להתחלת תהליך התרומה היות והוא מתאים ב80% לחולה שזקוק . מה הסיכונים הקיימים בתהליך התרומה , ? הבן שלי משרת ביחידה מובחרת עם פעילות גופנית רבה מאוד ובעצימות גבוהה , בריאות תקינה . תודה רבה

ישנן שתי צורות לתרומת מח עצם - האחת (השכיחה יותר) איסוף תאי אב מדם היקפי - בנך יקבל זריקות במשך ארבעה ימים אשר גורמות ליציאת תאי אב ממח העצם לדם וביום החמישי תאי אב אלה יאספו מהדם באמצעות מכונה במעגל סגור "המסננת" את תאי האב . הצורה השניה והנדירה יותר היא איסוף תאי אב בחדר ניתוח בהרדמה כללית. הסיבוכים של שתי השיטות נדירים ביותר ומופיעים באחד ל 10000 תורמים. אין בספרות עדות לסיבוכים מאוחרים - כך שהפרוצדורות האלה נחשבות למאוד בטוחות. אני מאחל לבנך ולך בהצלחה ומודה לכם מאוד על הנכונות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם