כלורומה שטופלה בכימוטרפיה

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

14/03/2017 | 20:43 | מאת: שלומית

שוב תודה רבה על תשובתך אכן בתחילה הרופאה חשבה על הוספת תאים מאחותי שתרמה לי מח עצם לפני כחמש שנים אך הרופאה שינתה את דעתה מחשש שאם תוסיף תאים מאחותי אפתח חלילה GVHD מסכן חיים אציין כי לאחר ההשתלה לא פיתחתי GVHD מלבד עליה קלה באנזימי הכבד שנראו בבדיקות הדם אבקש לאור מה שכתבתי עכשיו את דעתך האישית מה עדיף השתלה חדשה מתורם זר או הוספת תאים מאחותי שתרמה לי מח עצם ב 31.8.11 והכלורומה באף החלה לאחר למעלה מ 4 שנים אך מאחר ורופאי א.א.ג לא עלו על המימצא מלכתחילה הכלורומה התפשטה בכל איזור הסינוסים עד לבסיס הגולגולת ועברתי טיפול כימוטרפי בשם flag ida בחודש אוקטובר מאז לא טופלתי יותר כי פיתחתי גם הרפס זוסטר לאחר הטיפול הכימי אודה לך מאוד מאוד להביע את דעתך מה עדיף השתלה ידשה או הוספת תאים מאחותי שתרמה בהשתלה שעשיתי בשנת 2011 תודה מראש

העדפה העקרונית שלי היא השתלה מתורם אחר, אולם אני שוב מדגיש שההחלטה קשורה למצבך הגופני הנוכחי ולסוג ההתאמה בינך לבין התורם שיימצא.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם