חזרה של המחלה

דיון מתוך פורום  סרטן השחלה

05/07/2014 | 23:26 | מאת: ורד

שלום ד"ר בן-אריה, אני חולה בסרטן השחלות מזה 6 שנים (עם הפוגה של 3 שנים בהתחלה)ובשלוש השנים האחרונות אני מטופלת בכימוטרפיה שכלל אינה מועילה (התחלתי טיפול בקו רביעי גמסר+קרבופלטין וגם לטיפול זה אנני מגיבה). בינתיים נשלחתי לסריקת pet ct, אודה לך אם תוכל לעזור לי להבין את אשר נכתב בפיענוח וכן אלו עוד סוגים של טיפולים כימוטרפיים קיימים לטיפול במחלה. פיענוח pet ct: הודגמו מספר נגעים היפודנסיים נוספים בשתי האונות של הכבד , גם ללא שינוי משמעותי מהבדיקה הקודמת וגם כעת ללא קליטת יתר משמעותית וברורה בתוכם (בחלקם נראים כתהליכים ציסטיים) . מעט נוזל מנורתק הודגם סביב הקוטב התחתון של הכבד עם אי סדירות של הגבולות של הכבד באזור זה אזור,חשוד לפיזור . כמו כן הודגמה קליטה פתולוגית באינפלנטים רקמתיים המזורים באזורי אגן ובגטר דו – צדדי , בחלקם בצמוד ללולאות המעי . מעט נוזל גם באגן בין לולאות המעי והסננת שומן באזור מיטת מערכת הרבייה .קליטת יתר הודגמה גם בלוטות באגן פראוסקולריות דו – צדדי ,בשער הכבד וסביב הציר הצליאקלי ובאזור הלסר שק ,ובחלק מקשריות הלימפה במפשעה שטחית דו – צדדי . כמו כן קליטה מוגברת הודגמה בהסננת שמן לרוחב קידמת הבטן על פני האומנטום. תודה רבה, ורד

תאור של ה PET-CT מראה על נוכחות מחלה בחלל הבטן במספר אתרים אבל ללא השוואה לבדיקה קודמת קשה לשפוט האם יש תגובה לטיפול שאת מקבלת. התגובה לרב נמדדת על ידי רמת הסמן CA-125 ושינויים לטובה או לרעה בממצאי ההדמיה יש מספר תרופות בעלות יעילות בסרטן שחלה אבל ככל שעובר הזמן אז לצערנו בקוים שלישי רביעי ומעלה יעילותן פוחתת במידה וגם כעת בקו רביעי אין תגובה כדאי לברר יעילות וזמינות של תרופות ביולוגיות או הורמונליות

מנהל פורום סרטן השחלה